Evita aceste 7 greseli in amenajarile interioare!

Ionut Ghencea | 08.11.2015

Evita aceste 7 greseli in amenajarile interioare!
Desi nu trebuie neaparat sa fii un designer de interior pentru a-ti amenaja locuinta, trebuie sa eviti cateva greseli elementare atunci cand iti decorezi singur interiorul casei.

Un specialist poate sa te indrume in directia buna, insa daca vrei sa-ti personalizezi spatiul asa cum doresti, urmeaza aceste sfaturi gratis despre decorarea locuintei:

1 - Incearca sa creezi armonie in locuinta, si sa organizezi cat mai bine spatiul. Nu ingramadi toate decoratiunile intr-o singura incapere, incearca sa muti mobilierul in asa fel incat sa obtii cat mai mult spatiu liber. Feng shui nu e obligatoriu, insa e bun de luat in considerare.

2 - Foloseste moderat culorile! Este o greseala frecventa folosirea de nuante si culori la intamplare, fara asortare, ceea ce creeaza un dezechilibru in design. De asemenea, nu neglija importanta folosirii culorilor, o locuinta fara culoare este un spatiu trist si anost.

3 - Lipsa decoratiunilor sau la polul opus, folosirea prea multor decoratiuni. Incearca sa gasesti un echilibru, deoarece este important sa folosesti decoratiunile in amenajarile interioare, iar lipsa lor transforma interiorul intr-un spatiu plictisitor.

4 - Alegerea unui mobilier nepotrivit cu celelalte decoratiuni, sau folosirea de mobilier in mai multe stiluri in aceeasi incapere. De exemplu, nu cred ca doresti sa folosesti atat mobilier modern cat si mobia vintage (retro) in aceeasi incapere.

5 - Amenajarile fara un punct focal reprezinta iarasi o greseala, deoarece ar trebui sa creezi un spatiu in care sa ai un element principal de design, cum ar fi un tablou canvas agatat deasupra patului in dormitor. 

6 - Urmarirea trendurilor sau alegerea stilurilor de design interior la moda nu sunt mereu cea mai buna solutie, deoarece moda este in continua schimbare. Cel mai bine este sa iti personalizezi spatiul cum doresti, sau sa alegi decorarea in stiluri mai de durata si culori care nu se demodeaza.

7 - Folosirea excesiva a seturilor asortate, sau care au toate aceleasi culori este plictisitoare si fara personalitate. Incearca sa alternezi modelele si seturile.

Acestea au fost 7 dintre cele mai frecvente greseli intalnite in amenajarile interioare. Incearca sa le eviti, iar daca ai nevoie de mai multe sfaturi si de decoratiuni interioare pentru casa ta, nu ezita sa verifici catalogul online cu produsele Tobi Deco Design si sa ne contactezi pe adresa de email sau la numarul de telefon afisat in site. Fii creativ!